Read more…" />

Levélkezelési szolgáltatásunk részletei

Amennyiben külföldre költözik, tevékenységéből adódóan, vagy kényelmi szempontból leveleit megbízható, tapasztalattal rendelkező munkatársainkra bízná, úgy új szolgáltatásunk keretében levelek kezelést is vállalunk, mely az alábbiakat tartalmazza:

  • Levelezési cím Budapesten
  • Küldemény továbbítás (faxon, e­mail­ben, postán, esetleg személyesen)
  • Postai meghatalmazás, vezető tisztségviselő postai bejelentése
  • Leveleit szkenneljük, iktatjuk, és továbbítjuk az Ön által kért módon

Jó ha tudja

Az adózást érintő egyes törvények módosításáról szóló 2012. évi LXIX. trv. az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. trv.­t, az ún. Art.­t több témában módosította. Ezek közül egyik a kézbesítési vélelemre vonatkozó szabályozás. A legfontosabb változás, hogy a kézbesítés szabályosnak tekinthető akkor is, ha nem is történt meg. A bizonyítási teher a címzetten van, neki kell igazolnia, hogy nem kapta meg az adóhatóság levelét.

A háttérről: Az iratok a postai kézbesítésből a feladóhoz több esetben kerülhetnek vissza. Ezek közül a törvény eddig a „nem kereste”, „átvételt megtagadta” és a” levélszekrény hiánya miatt kézbesíthetetlen” és a „címzett ismeretlen helyre költözött” esetekről szólt. A postai szolgáltatásokról szóló jogszabály szerint a posta a kézbesítés eredménytelenségének egyéb okairól is tájékoztatja a feladót a tértivevényre felvezetett rövid szöveggel. A rendelet a kézbesítés eredménytelenségére hivatkozva alkalmazza a hivatalos irat visszaküldésére vonatkozó előírásokat.

Mire vonatkozik konkrétan a módosítás?

Az új szabály szerint a szabályosan kézbesített adóhatósági iratot kézbesítettnek kell tekinteni, ha a küldemény az adóhatósághoz a kézbesítés eredménytelensége miatt érkezik vissza. Ezzel az az új helyzet áll fenn, hogy a konkrét eset megjelölése nélkül is vélelmezik a kézbesítést a küldemény kézbesítési eredménytelensége esetén is. A szabályszerűen feladott iratot a másodszorra megkísérelt kézbesítés utáni ötödik munkanapon kézbesítettnek kell tekinteni, ha a posta a „nem kereste” jelzést tette fel a visszaküldött iratra. A kézbesítési vélelemről nem kell az adózót értesíteni, kivéve néhány esetet, amikor erről elektronikus úton értesítést kell küldenie az adóhatóságnak.

Új intézkedés ehhez kapcsolódóan: a kézbesítési vélelemmel kapcsolatos adatokat az adóhatóság honlapján közzé kell tenni, és az ügyfélkapun keresztül értesítést kell küldeni, ha van ügyfélkapus elérése az adózónak vagy képviselőjének. A közzétételnél a NAV a saját honlapjára felteszi az adózó adószámát vagy adóazonosító jelét, az irat ügyiratszámát, a weboldalon történő közzététel időpontját, egy telefonszámot, ahol az adózó a kézbesítési vélelemmel érintett irat átvételéről tájékozódhat. A közzététellel együtt elektronikus úton értesítést is kap az adózó ügyfélkapun keresztül.

További információkért hívja irodánkat hétfőtől csütörtökig 10-16, pénteken pedig 10-14 óra között a +36­-70-­5-444-­999  illetve a +36-1-788-3614 telefonszámokon. E-mailen is kereshet bennünket, az info@szekhelyszerviz.hu címen, vagy a kapcsolat menüpontunk alatt megtalálható üzeneti formon keresztül.

Ha szeretné, hogy visszahívjuk, küldje el nekünk nevét, telefonszámát, és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.​